Se buscan redacciones interculturales en Catalunya

Cuenta atrás para la II Jornada de Periodistas de aquí y de allá. Si eres periodista extranjero y resides en Catalunya, no puedes perderte esta actividad. La Federación Internacional de Periodistas (FIP) nos apoya en el objetivo que tenemos en el Sindicato de Periodistas de Catalunya. Su secretario general, Aidan White, defiende públicamente que “la democracia europea necesita con más fuerza que nunca representar la sociedad, porque la realidad es que las divisiones dentro de la Unión Europea están creciendo”.

Los esperamos este viernes 16 de julio a las 10 h en La Sala del Espacio Francesca Bonnemaison (C / Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona). Adjunto programa y nota de prensa. Este es el último comunicado:

L’espai Francesca Bonnemaison acollirà el pròxim divendres 16 de juliol la II Jornada de Periodistes de Mitjans per a la Immigració en la qual hi participaran professionals de la informació de cinc continents. Periodistes d’aquí i d’allà: informació de tothom, vol ser un exercici d’integració per a professionals d’origen estranger que treballen a Catalunya i a Espanya, sigui en mitjans especialitzats o generalistes. La trobada està organitzada pel Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC), i destaca pel fet de ser pionera a l’Estat espanyol.

El secretari de Mitjans per a la Immigració de l’SPC, Gustavo Franco, assegura que “al Sindicat no estem sols en el somni que les redaccions dels mitjans a Catalunya reflecteixin la diversidad de la societat.” La Federació Internacional de Periodistes (FIP), a través del seu secretari general, defensa públicament que “la democràcia europea necessita amb més força que mai representar la societat, perquè la realitat és que les divisions dins de la Unió Europea estan creixent”. White va fer aquesta afirmació coincidint amb la presentación el passat mes de febrer a Torino de l’Associació Nacional de la Premsa Intercultural (ANSI), que forma part de la Federació Nacional de la Premsa Italiana (FNSI), el sindicat dels periodistes italians.

Els debats abordaran qüestions com la situació laboral dels periodistes immigrants, les seves possibilitats reals d’accés a la professió, el paper dels informadors en una societat en evolució pel creixement del nombre de nous ciutadans procedents de l’estranger o el paper del periodisme en favor de la cohesió social. Arran de les primerers jornades per a periodistes de mitjans de la inmigració, celebrades també a Barcelona el novembre de 2008, l’SPC va decidir incorporar aquest àmbit en el seu treball sindical quotidià. Això va quedar formalment explicitat en el darrer Congrés del Sindicat, celebrat l’abril de l’any passat, on es va crear una secretaria específica per a aquesta qüestió.

L’SPC fa una crida al conjunt dels professionals de la informació de Catalunya a participar en aquestes jornades perquè aquesta no és una qüestió que afecti només els periodistes vinguts de fora. El Sindicat, que està adherit al Pacte Nacional per la Immigració, creu que els mitjans de comunicació tenen un paper clau en fomentar la cohesió social entre totes les persones que resideixen el país i entenem que aquesta II Jornada per a Periodistes de Mitjans de la Immigració és una oportunitat extraordinària per avançar en aquesta línia.

Contacte per a mitjans:

Gustavo Franco: +34 638 277 512 – gustavo@gustavofrancocruz.com

Verónica Chelotti: +34 666 766 251 – v.c.comunicacion@gmail.com

Anuncios

  1. 1 Hemos actualizado la guía sobre el tratamiento de la diversidad cultural en los medios « gustavo franco cruz

    […] no. Lo digo sin especular. Tampoco tuvimos cobertura de la prensa generalista cuando se realizó la II Jornada de Periodistas de Medios de la Inmigración. Sólo lo hizo algún medio especializado en este ámbito. Afortunadamente existe Internet y los […]
Comparte tu opinión sobre este artículo...

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %sA %d blogueros les gusta esto: